ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Share This



Αγαπητοί αναγνώστες, σας ενημερώνουμε πως δημοσιεύτηκε η «Εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» σήμερα 10 Ιουνίου 2019. Στην εγκυκλοπαίδεια συμμετέχουν πάνω από 150 λογοτέχνες, συγγραφείς και ποιητές από όλο τον κόσμο. Ήδη ετοιμάζονται για τα μέσα και τα τέλη Ιουλίου του 2019 να εκδοθούν οι δύο πρώτοι τόμοι ηλεκτρονικά και έντυποι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές για πάντα και ήδη έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε συμμετοχές για τον τρίτο τόμο που θα εκδοθεί το χειμώνα του 2020.
Σκοπός της δράσης μας «Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες» και της δημιουργίας της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» είναι η προβολή των σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητών και Συγγραφέων, είτε έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο είτε όχι (πόσοι και πόσοι δεν κρατούν στα συρτάρια τους τα πνευματικά τους έργα είτε γιατί δεν μπόρεσαν να τα δημοσιεύσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε γιατί έτυχε). Το πρώτο στάδιο ήταν η δημοσίευση συνεντεύξεων και αφιερωμάτων στην ιστοσελίδα του περιοδικού μας -μέχρι στιγμής δημοσιεύτηκαν πάνω από 130 συνεντεύξεις στα πλαίσια της δράσης. Το δεύτερο στάδιο ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» στην οποία είναι δημοσιευμένα όλα τα βιογραφικά και ενδεικτικά έργα που μας έστειλαν οι συμμετέχοντες λογοτέχνες. Το τρίτο στάδιο θα είναι η δημιουργία των δύο πρώτων τόμων με την έκδοση τους σε δωρεάν e-books, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ελεύθερα στο διαδίκτυο και θα σταλούν δωρεάν και στους συμμετέχοντες. Οι δύο τόμοι θα είναι έτοιμοι για δημοσίευση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, μάλλον λίγο πριν τις εκλογές. Και το τέταρτο βήμα θα είναι η έκδοση των τόμων σε έντυπη μορφή η οποία είναι συλλεκτική και θα εκδοθεί από το περιοδικό Κέφαλος για να σταλεί τον Σεπτέμβριο σε όλες τις βιβλιοθήκες της Ελλάδος και της Κύπρου. 
Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση μας μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν ακολουθώντας τα βήματα και τις πληροφορίες που θα διαβάσουν στην ιστοσελίδα της «Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6/2019 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΗΜΜΑΤΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages